"Хаджигергевата къща" се намира в махалата "Горни край", в село Жеравна. До къщата се стига по тесни калдъръмени улички. До входната врата има широко място, на което могат удобно да паркират няколко автомобила.
Къщата е на два етажа, с 6 стаи, по 3 на етаж и санитарни възли на всеки етаж.

хажигергевата къща - Жеравна

Къщата е на повече от 250 години. Строена е от богатия занаятчия и просветен деец хаджи Герги. Къщата е реставрирана, като интериорът е запазен почти в оригиналния си вид. Запазени са всички ръчно изработени дърворезби и елементи. Обзавеждането също се доближава максимално до онова отпреди 250 години.

интериор от Хаджигергевата къща

Къщата има 6 стаи. Максималният капацитет е 15 човека.

стая

стая

стая

стая

Встрани от къщата има самостоятелна постройка, в която се помещават кухнята и трапезарията, оборудвани по всички съвременни изисквания. Предлагаме вкусни специалитети от националната и световната кухня.

Предлагаме възможности за развлечения и различни атракционни програми: пикници, еко-пътеки, екскурзии до исторически и природни забележителности, посещение на пещери, риболов и други. Можем да направим почивката ви наистина приятна и незабравима.

В непосредствена близост до къщата са: къща за гости "Кенара" и къща за гости "Къщата с лозницата". Трите къщи оформят мини-комплекс, който е много подходящ за големи групи и компании. Къщите имат общ персонал и обща рецепция.

На разположение на гостите е безплатна Интернет WiFi връзка.